Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - "Η τσάντα στο σχολείο"



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ.7/219218/Δ1/13-12-2017 του ΥΠ.Π.Ε.Θ, από τον μήνα Ιανουάριο 2018 θα ξεκινήσει να υλοποιείται η δράση «Η τσάντα στο σχολείο» μέχρι τον Ιούνιο του 2018

Συγκεκριμένα, για ένα τουλάχιστον Σαββατοκύριακο το μήνα, οι μαθητές /τριες δεν θα ασχολούνται με την προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης Δευτέρας, με σκοπό να υπάρχει περισσότερος χρόνος για την ποιοτική και δημιουργική επαφή και επικοινωνία γονέων και παιδιών κατά το Σαββατοκύριακο.

Η δράση θα υλοποιηθεί κατά τα παρακάτω Σαββατοκύριακα :

       Σάββατο 17 – Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018 (Καθαρά Δευτέρα)
       Σάββατο 24 – Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 (Εθνική Εορτή)
       Σάββατο 26 – Δευτέρα 28 Μαΐου 2018 (Αγίου Πνεύματος)  και
       Σάββατο 09 – Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Σύμφωνα με το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της κάθε τάξης, τα βιβλία και τα τετράδια των μαθημάτων της Δευτέρας που ακολουθεί τα συγκεκριμένα Σαββατοκύριακα θα μένουν στο σχολείο, την ημέρα που θα έχουν το προηγούμενο μάθημα πριν τις συγκεκριμένες Δευτέρες.
Τις τσάντες τους οι μαθητές /τριες μπορούν να τις παίρνουν στο σπίτι αν το επιθυμούν, έχοντας μέσα μόνο τα προσωπικά τους σχολικά είδη. Αυτό το κάνουμε για να μην χαθούν προσωπικά είδη των μαθητών, για πρακτικούς λόγους φύλαξης των σχολικών τσαντών, αλλά και πρακτικών δυσκολιών κατά την καθαριότητα των αιθουσών από την καθαρίστρια.
Τα βιβλία και τα τετράδια θα φυλάγονται στη βιβλιοθήκη ή το θρανίο του μαθητή. Κάθε παιδί είναι υπεύθυνο για το περιεχόμενο καθημερινά της τσάντας ώστε να μην έχει πολύτιμα ή περιττά αντικείμενα.  Παρατηρείται καθημερινά και παρά τις εύλογες διαμαρτυρίες των γονέων για το υπερβολικό βάρος της σχολικής τσάντας, οι μαθητές να ξεχνούν στην τσάντα τους αντικείμενα, βιβλία και τετράδια μαθημάτων που δεν χρειάζονται για το πρόγραμμα της ημέρας.  Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τάξεων θα ελέγχουν τις Παρασκευές, πριν από τα συγκεκριμένα Σαββατοκύριακα, αν υπάρχουν τα βιβλία και τα τετράδια των μαθημάτων της Δευτέρας στην αίθουσα διδασκαλίας.
Οι εκπαιδευτικοί για τα μαθήματα της συγκεκριμένης Δευτέρας δεν θα βάζουν εργασίες που να απαιτούν την χρήση του σχολικού βιβλίου, ούτε θα υπάρχουν σχολικά τεστ ή οτιδήποτε που να απαιτεί μελέτη για το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο.
Τα όποια ζητήματα ή προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την εφαρμογή αυτής της πρωτόγνωρης  δράσης, θα συζητηθούν στο Σύλλογο Διδασκόντων κατά την σύσκεψη για την αποτίμηση της πορείας του εκπαιδευτικού έργου κατά το Β τρίμηνο.


Ας εκμεταλλευτείτε τον χρόνο αυτών των Σαββατοκύριακων οργανώνοντας δημιουργικές και ποιοτικές δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά σας, μια εκδρομή, μια βόλτα με ποδήλατα, παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης ή ένα κινηματογραφικό έργο, να μαγειρέψετε μαζί, να διαβάσουν ένα «εξωσχολικό» βιβλίο, να συμμετέχουν σε μια εκδήλωση τοπικού συλλόγου και ότι άλλο εσείς νομίζετε ότι βοηθάει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών σας.
                                                                                                                                                                                                    
Ο Διευθυντής του Σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου